Німецька компанія Volocopter та безпілотний VoloDrone

Німецька компанія Volocopter, яка більше відома своїми аеротаксі, які в найближчі роки повинні з’явитися в небі Європи, Азії та Північній Америці показала нову модель. Вантажопідйомний безпілотний VoloDrone.

Він сконструйований за тією ж схемою, що і аеротаксі. 18 роторів, акумулятор і електромотори. Але замість кабіни для пасажирів у нього між опорами розташований контейнер. В результаті дрон здатний переносити до 200 кілограмів вантажу на відстань понад 40 кілометрів.

VoloDrone виконав першу тестову доставу на замовлення кур’єрської фірми в рамках міжнародного транспортного конгресу, що проходить в Гамбурзі. Апарат взяв посилку піднявся на висоту 22 метри і відніс її на найближчу автопарковку де і приземлився. Звідти вантаж забрав кур’єр на електровелосипеді, який і доставив посилку замовнику.

Паралельно з проведенням випробувань вантажної і пасажирської моделей компанія працює над інфраструктурою необхідною для нормального функціонування аеротаксі і служби достави. Передбачається що в великих містах будуть побудовані злітно-посадкові майданчики, де літальні апарати зможуть брати на борт пасажирів та вантаж, а також змінювати акумулятори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *