Компанія Radiant розробляє недорогі портативні ядерні мікрореактори

Команда колишніх інженерів SpaceX розробляє перше портативне джерело живлення з нульовими викидами, яке працює де завгодно. Він може швидко забезпечувати електрикою та теплом віддалені населені пункти, райони стихійного лиха та бази.

Минулого року команда отримала 1,2 мільйона доларів фінансування від інвесторів для свого стартапу Radiant. Інвестиції були залучені, щоб сприяти розробці недорогих портативних ядерних мікрореакторів, які є альтернативою викопному паливу як для військового, так і для комерційного застосування.

Ця технологія відкриває абсолютно новий вимір, коли мова йде про портативність ядерних реакторів. Цей мікрореактор, який все ще знаходиться на стадії розробки свого прототипу, виробляє понад 1 мегават електроенергії і може працювати до 8 років, забезпечуючи достатньо енергії для підтримки понад 1000 будинків на один реактор. Кілька мікрореакторів можна використовувати разом для живлення цілого міста чи військової бази.

Зараз багато компаній працюють над компактними ядерними реакторами та плавучими атомними електростанціями, наприклад, датська фірма Seaborg Technologies.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *