Ця стіна використовує вітер, щоб покрити ваш рахунок за електрику

Використання енергії вітру незабаром може стати легким завданням. Сьогодні велика частина енергії вітру надходить від великих вітряних електростанцій, розташованих на пагорбах і продуваються вітрами берегах. Плавучі вітряні електростанції також з’являються в більш віддалених водах, де дмуть більш сильні вітри. Але що, якщо б ми могли побудувати вітряні турбіни в наших містах, прямо на задньому дворі? Чи не високі і громіздкі стовпи з величезними обертовими лопатями, а новий вид вітряної турбіни – такий, який можна було б заховати у всіх на виду і легко прийняти за стіну?

Американський дизайнер і підприємець Джо Дусі створив таку стіну, і вона виглядає як кінетична арт-інсталяція. Його стінка вітряної турбіни складається з сітки квадратних вікон, що обертаються одночасно по 25 осях. Розмір і формат змінюються, тому варіанти цієї стіни можна використовувати де завгодно, наприклад, на узбіччі шосе або парканом навколо будівлі. Іншими словами, це може зробити вітряні електростанції ще більш поширеними – не тільки в океані, а й на суші.

У поточній версії стіна складається з 25 стандартних вітряних генераторів. Вони прикріплені до 25 вертикальним стержнів з прикріпленими до них квадратними панелями. За оцінками винахідника, створений ним прототип зі сторонами рами 7,5 метра в довжину і 2,5 метра у висоту за рік може виробити до 10 тис. КВт електроенергії. Втім, ці розрахунки можуть відповідати особливому розташуванню панелей і розі вітрів в певній місцевості, тому до них треба ставитися з обережністю.

Джерело FastCompany

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *