6 функцій AirPods 3, які ми хотіли від Apple, але не отримали

Після кількох місяців чуток, нарешті, Apple анонсувала нові AirPods 3 під час заходу Unleashed, на якому ми також познайомилися з новими девайсами Apple HomePod mini, Apple M1 Pro і M1 Max, MacBook Pro 14 і MacBook Pro 16.

Маючи нові функції, такі як Spatial Audio з динамічним відстеженням голови, адаптивним еквалайзером і більш тривалим часом автономної роботи (до 30 годин), ніж їх попередники, AirPods 3, безумовно, виглядають як поліпшення оригінальних навушників … Але не зовсім схоже, що Apple зробила все можливе.

Можливо, це пов’язано з тим, що в вищезазначених чутках говорилося, що Apple додасть багато нових функцій в третю версію своїх навушників, такі як шумозаглушення, функції фітнесу, а також функції безпеки. На жаль, жоден з них не матеріалізувався в кінцевому продукті.

Однак замість того, щоб говорити про це, ми вирішили написати щось конструктивне – керівництво по всіх функцій, які ми хотіли б бачити і можливо ми отримаємо їх в AirPods 4.

Особливість №1: Аудіо високої якості

Хоча Apple додає підтримку просторового звуку в свої справжні бездротові навушники, вона не планує додавати підтримку Hi-Res Audio … що трохи розчаровує. Як і інші бездротові навушники, Apple просто не знайшла способу відправляти аудіо високої якості через Bluetooth на AirPods 3.

Чесно кажучи, необхідна швидкість передачі даних для передачі звуку без втрат по Bluetooth до недавнього часу була недоступна. У вересні Qualcomm анонсувала aptX Lossless, нову функцію своєї технології Snapdragon Sound, яка, за твердженням компанії, здатна передавати 16-бітний / 44,1 кГц звук за допомогою бездротової технології Bluetooth. Без чогось подібного в AirPods ми не зможемо отримати справжній звук з високою роздільною здатністю в цьому поколінні AirPods.

Особливість № 2: Фітнес-підтримка

Оскільки Apple рекламує свої новітні фітнес-функції на Apple Watch і iPhone, ми подумали, що ті ж самі функції, напевно, з’являться і в AirPods 3.

Серед фітнес-функцій, які, як ми думали, ми побачимо в AirPods 3, були датчики, які могли б зробити їх набагато кориснішими як пристрої для моніторингу здоров’я. Встановивши датчики, ви могли б відстежувати більше аспектів здоров’я, наприклад, частоту серцевих скорочень, яка до цього часу була обмежена Apple Watch.

Кілька місяців тому Apple навіть подала патенти на щось подібне, але, на жаль, ці оновлення не з’являться в AirPods 3.

Особливість №3: Шумозаглушення

Коли ми почули чутки про те, що AirPods 3 може нагадувати AirPods Pro, ми були майже впевнені, що нарешті-то отримаємо активне шумозаглушення в базовій моделі AirPods.

На жаль, цього не сталося. У певному сенсі цілком логічно, що Apple хоче зберегти функцію шумозаглушення в своїх більш дорогих AirPods Pro, але це дещо недалекоглядно – інші виробники навушників, такі як Sony, включили в свої навушники початкового рівня хоча б деякі базові функції шумозаглушення, а Apple – ні. Це може допомогти конкурентам, даючи їм явну перевагу.

Особливість №4: Більше варіантів кольору

Для багатьох це не проблема, але було б непогано побачити нові AirPods в деяких цікавих колірних рішеннях замість культового білого. Звичайно, це класика, але було б приємно побачити, як Apple використовує деякі з кольорів, які Samsung представила в своїх нових Galaxy Buds 2, таких як Olive і Lavender, поверх традиційних чорно-білих варіантів.

Особливість № 5: Більший контроль над звуком

Ще один запис в категорії «покращено … але, можливо, недостатньо» – це еквалайзер в навушниках. Apple заявляє, що включає в AirPods 3 адаптивний еквалайзер AirPods Pro, який буде налаштовувати звук навушників в реальному часі в залежності від того, як вони підходять до вашого вуха, однак вони не дозволять вам увійти і налаштувати це, як вам подобається.

До честі Apple, компанія заявила, що переробила драйвери всередині навушників для поліпшення басів, але все ще не дозволяє користувачам налаштовувати звук на свій смак.

Особливість № 6: Функції безпеки

Хоча це було трохи надуманим, нам вже сподобалася ідея про те, що AirPods 3 може мати деякі витончені функції безпеки. Вони завжди були трохи туманними, але чутки вказували на патент, який дозволяв навушникам регулювати аудіовихід в залежності від дій і місця розташування користувача, включаючи «регулювання гучності звуку, зупинку або запобігання відтворення звуку, надання зворотного зв’язку.

У прикладі, який ми бачили, навушники можуть «припиняти або запобігати відтворення звуку» через навушник, який знаходиться поруч з дорогою, коли ви подорожуєте на велосипеді або бігаєте, що дозволяє вам чути рух, продовжуючи слухати музику через інший навушник.

Зараз навушники цього не роблять, тому побачити це в AirPods 3 було б дійсно унікальним і особливим. Гаразд, завжди є AirPods 4.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *