Літаючий електробайк eVTOL – схоже, що літати дуже весело

Якщо хтось може придумати більш ідеальне ім’я для особистого електробайка eVTOL, ми слухаємо! Шведська компанія Jetson Aero вже розпродала всю серію на 2022 рік. Це симпатичний маленький одномісний літальний апарат, який здатний розганятися до 62 км/ч.

Jetson One – це простий дизайн, призначений виключно для того, щоб літати і веселитися. Його єдине сидіння підвішене в просторовій рамі з алюмінію / вуглецевого волокна. Це прямолінійний мультикоптер в стилі дронів з вісьмома стійками, встановленими на чотирьох важелях, загальна пікова потужність складає 88 кВт (118 кінських сил). Розробник каже, що він буде літати безпечно, якщо один з двигунів зламається, але, чесно кажучи, я був би більш зацікавлений в безпечної посадці в цей момент.

Пілот керує ним за допомогою важеля газу, джойстика і пари педалей, контролюючи нишпорення. На маленькій панелі, яка, відверто кажучи, виглядає як смартфон в підставці, відображається деяка базова системна інформація.

Бортові комп’ютери з потрійним резервуванням будуть просто зависати на місці або виконувати аварійну посадку, якщо ви відпустите важелі управління, а система намагається вберегти пілота від проблем, використовуючи відстеження місцевості за допомогою LiDAR. Остання лінія захисту – це швидко розгортаючиєся балістичний парашут, але, о Боже, нам би не хотілося, щоб він нам знадобився.

Він досить компактний – 2845 мм x 2400 мм x 1030 мм (112 x 95 x 41 дюйм), а опорні стійки також спроектовані так, щоб складатися, роблячи його не набагато більшим, ніж туристичний мотоцикл у вашому гаражі. Він легкий для свого розміру, але при вазі 90 кг (198 фунтів) вам, ймовірно, знадобиться допомога при його переміщенні.

Jetson продає ці речі у вигляді саморобних, на 50 відсотків зібраних, комплектів і, імовірно, власники зможуть літати на них за ліцензією приватного пілота в США як на експериментальних / саморобних літаках. Схоже, буде можливість додати кілька бамперів, які допоможуть тримати дітей, собак і нічого не підозрюючих пішоходів подалі від пропелерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *