Компанія Piech Automotive та електромобіль Piech GT

Компанія Piech Automotive, заснована Антоном Піеха, онуком колишнього глави концерну Volkswagen і правнукам засновника Porsche, представила перший прототип спортивного електричного купе Piech GT. Також компанія оголосила про плани випустити в майбутньому кросовер і седан, що працює на електричній тязі.

Концепція першого фірмового електромобіля Piech GT була представлена ​​публіці на женевському автосалоні в 2019, а зараз компанія оголосила про готовність моделі до запуску в серійне виробництво, старт якого намічений на 2024 рік. Перший автомобіль від представника династії Porsche базуватиметься на модульній архітектурі, що дозволить в короткі терміни створювати різноманітні електромобілі.

У компанії вже оголосили про плани створення спортивного електрокросовера Piech SUV, і спортивного чотирьохдверного седана Piech Sportlimousine. Крім того на платформі можлива заміна електродвигунів моторами на альтернативних видах палива, таких як водень. Перший автомобіль Piech GT в даний час проходить ходові випробування.

У березні 22 року буде випущений другий прототип і проведено його тестування. Після якого компанія до 2023 зможе представити пред серійну партію авто. Де буде проводитися збірка автомобілів поки не повідомляється. Piech Automotive не має своїх виробничих потужностей і тираж майбутнього Piech GT буде вельми скромним до 1200 одиниць на рік. Серійне виробництво планується запустити вже в 2024.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *