Китайський виробник електромобілів Xpeng рекламує літаючий автомобіль, який також може їздити по дорогах

HT Aero, філія китайського виробника електромобілів Xpeng, у неділю оприлюднила новий літаючий автомобіль, який, як стверджує, також може їздити по дорогах.

Компанія стверджує, що планує запустити літаючий автомобіль у 2024 році. Автомобіль поки не є комерційно доступним і остаточний дизайн може змінитися.

У компанії повідомили, що автомобіль HT Aero матиме легку конструкцію та ротор, що складається. Це дозволить автомобілю їздити по дорогах, а потім летіти, як тільки ротори будуть розгорнуті.

У компанії повідомили, що автомобіль буде мати ряд функцій безпеки, включаючи парашути.

HT Aero підтримується Xpeng та його засновником He Xiaopeng. Минулого тижня компанія залучила 500 мільйонів доларів від ряду зовнішніх інвесторів, включаючи відомі венчурні компанії.

Літаючі автомобілі, які також називають електричними транспортними засобами вертикального зльоту та посадки, викликали великий інтерес з боку автовиробників і стартапів.

Однак існує ряд проблем для широкого використання цих транспортних засобів, включаючи питання регулювання та безпеки.

Новий наземний і повітряний автомобіль HT Aero був представлений на Xpeng’s Tech Day, де компанія також представила останню версію своєї передової системи допомоги водієві під назвою Xpilot 4.0.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *