Новини GITEX Technology Week 2021 в Дубаї

Подія світового рівня цього року у сфері інформаційних технологій «GITEX Technology Week» відбулася з 17 по 21 жовтня в Дубаї. У цій виставці брали участь понад 3500 експонатів із 61 країни.

Медичний комплекс та хірургічний робот «Doosan»

Перспективна лікарня майбутнього BEC представила новий медичний комплекс. До нього увійшли: хірургічна роботизована рука від «Doosan robotics», роботизовані ліжка та рентгенівський сканер. Робот Doosan може підключатися до операцій за віддаленої підтримки живої людини.

Гуманоїдний робот невролог «Alfred»

Компанія Mesmer презентувала свого нового людиноподібного робота, доктора Альфреда. Він був одягнений у відповідний медичний спецодяг. Альфред підтримує розмову із відвідувачами виставки на медичні теми. Гуманоїдний робот вирізняється своїми рухами, людською зовнішністю.

Роботизована система для лазерної епіляції «iLaser»

Цього тижня компанія Maria Medical Technology представила нову роботизовану систему лазерної епіляції iLaser. Штучний інтелект запускає лазери набагато точніше і ретельніше, ніж людина. У цьому полягає перевага системи «iLaser». Вона не тільки проводить аналіз шкіри, визначаючи її тип та чутливість, а й зчитує тип та колір волосся. Це дозволяє автоматично регулювати інтенсивність лазера.

Екзоскелет від компанії «Human In Motion»

“Human In Motion” представила екзоскелет підтримуючий опорно-руховий апарат людини. Ця розробка допоможе людям із фізичними травмами хребта відновити природну ходьбу.

Роботизоване крісло «Alba»

Ідея робота “Alba” полягає в тому, щоб покращити спосіб пересування людей з обмеженими можливостями. У цих кріслах є можливість автономного водіння та використання голосових помічників («Amazon», «Alex»). Робот «Alba» допоможе досягти незалежності та покращити повсякденне життя користувачів, гарантуючи більшу автономність.

Персоналізована система силових тренувань RobotoGym

RobotoGym – це перша в світі персоналізована система силових тренувань. Вона фіксує рухи спортсмена у реальному часі, що дозволяє поліпшити якість тренувань.

Роботи з когнітивними здібностями

Роботи, які розуміють вербальні команди, були представлені компанією Neura Robotics. Створено роботи-прибиральники, оснащені штучним інтелектом, здатні розуміти мову людини і дотримуватися вказівок. Вага такої машини складає 16 кілограмів. Робо-рука має радіус роботи в 890 міліметрів і може піднімати предмети до 6 кілограмів. Вони позиціонуються як помічники та компаньйони, здатні приносити необхідні речі. Ці роботи розпізнають голос і здатні працювати в автономному режимі.

Гуманоїдний робот Alex

Андроїд «Alex» є найпросунутішим роботом, який представлявся на виставці «GITEX» у Дубаї. На жаль, він може реагувати лише на прості команди, але практично точно копіює зовнішність свого господаря Олексія Южакова. Гуманоїдний робот Алекс створювався як консьєрж-сервіс чи робот-охоронець. У подальших планах у компанії Promobot створити кібер-версію Музею Мадам Тюссо. Алекс відповідає на основні питання, може збирати відгуки та давати людям вказівки. Гуманоїдний робот може бути інтегрований з будь-яким стороннім пристроєм, наприклад, для створення будь-якої системи контролю доступу.

Гуманоїдний робот Roboy

«Roboy» – є роботом гуманоїдом, що імітує людське тіло за допомогою м’язів та сухожиль. Робот може керуватися дистанційно, повторюючи рухи людини. Мета інженерів, відправити Roboy в лютому 2024 року на Марс, а до 2050 року, зробити повністю схожим на людське тіло.

Гуманоїдний робот “Mission Critical 5-G”

Поліція Дубая продемонструвала інтелектуальний патруль із підтримкою штучного інтелекту. Цей робот може бути використаний у медицині, роздрібній торгівлі, для виявлення бомб. Робота Mission Critical 5-G полягає в тому, щоб рятувати чужі життя, робот може бути знищений у критичних ситуаціях. Він відрізняється великою швидкістю та спритністю, що дозволяє йому перевершувати людину. Це перший робот, який був розроблений та створений в ОАЕ. Підключити цього людиноподібного робота можна з будь-якої точки світу. Завдяки технології 5-G можна використовувати для управління віртуальну реальність (VR).

Електричний, літаючий автомобіль «Airspeeder»

Перший в історії літаючий автомобіль дебютував у павільйоні «Etisalat» у «GITEX» 2021 року. Airspeeder може розвивати швидкість до 120 км/год. Це перша серія електричних, літаючих, гоночних автомобілів. Airspeeder злітають вертикально, використовуючи електричні пілотовані мультикоптери. Виробник «Acronis» наділила свій автомобіль маневреністю та продуктивністю. У довжину «Airspeeder» 4,1 метра і очікується, що автомобілі наступного покоління розвиватимуть швидкість у 160 км/год.

Новий «Mercedes-Benz Vision Avtr»

На естетику нового вигляду розробників надихнули герої фільму «Аватар». Електричний безпілотник «Mercedes-Benz Vision Avtr» має органічні батареї на основі графену. Акумулятор ємністю 110 кВт/год позбавлений дорогих, токсичних елементів. Повна зарядка займає 15 хвилин та автомобіль готовий до вторинної переробки. Запас ходу нового Vision Avtr при цьому перевищує 700 км. В автомобілі є прозорі двері. Також вбудовані 33 рухомі біонічні клапани, що дозволяє надати більш живий і обтічний вигляд. Клапани одержують енергію від сонячних батарей. Mercedes-Benz Vision Avtr встановлює тісний біометричний зв’язок і стежить за емоційним станом пасажирів. Чотири електромотори із системи «EQ Power», розташовані поруч із колесами, видають більше 350 кВт (476 л.с). Автомобіль може пересуватися боком за рахунок повнокерованого шасі. Сидіння оздоблені мікрофіброю, а підлога виготовлена ​​із застосуванням карууна. У Vision Avtr немає ні педалей, ні керма. Замінює їх біоджойстик, що знаходиться на центральній панелі. Поклавши на нього руку, автомобіль розпізнає пульс і заведеться.

Рукавичка віртуальної реальності Haptx

На всесвітній виставці GITEX були представлені рукавички віртуальної реальності Haptx. Вони дають відчуття дотику, при взаємодії із чимось у «VR» просторі. Технологія дозволяє відчути розмір, текстуру та вагу об’єктів. Рукавички Haptx фізично переміщують шкіру користувача, за допомогою більше 130 точок тактильного зворотного зв’язку. У них використовується мікрофлюїдний, розумний текстиль, який забезпечує високоякісний зворотний зв’язок. Вона також стимулює 75% механорецепторів у руці, тоді як інші рукавички задіять лише 5%.

Роботизовані руки від компанії Meltin

Були також представлені роботизовані руки Meltin. Ними можна керувати дистанційно, за допомогою 5G мережі, без затримок у часі. Вони дозволяють працювати у небезпечних для людини умовах.

Тактильні роботизовані маніпулятори від Shadow Robotics

Роботизовані руки від Shadow Robotics похвалилися першою в світі тактильною роботизованою системою. Вона дозволяє підключатися з будь-якої точки світу та відчувати, що відчуває робот.

Роботи-кур’єри

Роботи-кур’єри були представлені на виставці GITEX і готові замінити звичайних кур’єрів. Планується повна заміна системи кур’єрських доставлень на роботизовані, з метою скоротити дорожній трафік у Дубаї.

Роботи-собаки

Вирішилася проблема у використанні робособак. На GITEX представили нову модель, яка не врізається в людину. Це грандіозний прорив у сфері безпеки, що дозволить більш ефективно допомагати людям. Були представлені роботи-собаки «Spot Boston Dynamics» та їх бюджетні конкуренти «Unitree robotics»

Роботи «Pepper»

“SoftBank” більше не планує виробництво відомих роботів “Pepper”. Компанія заявила, що має намір скорочувати свій відділ робототехніки. Останній екземпляр «Pepper» зійшов з конвеєра у серпні 2020 року

Інтелектуальні рішення для роздрібної торгівлі

На виставці GITEX було представлено безліч корисних винаходів для роздрібної торгівлі. Розумні візки та безконтактна автентифікація під час транзакцій не стали обмеженням. Всі ці інтелектуальні експоненти спрямовані на майбутнє покращити життя користувачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *